fullblodenicentrum

Alla inlägg under mars 2015

Av Emelie - 30 mars 2015 04:22

Lilla fuxafräs fick igårkväll sig ett välbehövligt pass på utebanan. Vi fortsatter kämpa vidare med tempoväxlingar och övergångar.


Igår var de även lite träning på såkallade titthinder och dagens utmaning var plank (vågformat) och den mkt mkt hemska vattenmattan. Ni vet väl om att vattnet slukar en så fort man kommer nära och jodå man kan visst dras ner i den högst chockerande vattendjupet av hela 2 cm ;-)


Till min förvåning tittade hon inte ens på planket men vattenmattan fick jag allt fjäska bra för att få henne hoppa över första gången. När de väl släppte fick hon bolla över den ett par gånger.

 

Av Emelie - 29 mars 2015 10:34

Ja då har man varit igång och shoppat lite igen   

Alltid lika skoj, till mitt försvar var detta el ngr av prylarna nödvändigt att införskaffa inför nästa helg.


Detta beiga är tänkt lilla fuxafräs ska bära på tävlingen nästa lördag (dock inte bakskydden)

 

Hillen fick detta blåa vilket jag tror kommer lysa upp

honom med "den fula ankungen"

 

Då jag inte själv har ngt tävlingsgarderob då jag inte tävlat sen 97 fick jag så snällt finna mig i att införskaffa mig lite kläder och förutom nedan blev de även en svart crw kavaj 

    

Lär ju säkert få panikhandla ngt jag glömt men jag tror jag har allt nu (hoppas iaf :-)) 



Av Emelie - 27 mars 2015 05:49

 Hillen och jag for i onsdags iväg och tränade hoppning,

fanns en plats så jag klippte den direkt, klart var ju på topp efter

träningen med Candy på tisdagskvällen.


Körde lite nyttig lydnadsövning över bommar och block, och de gick

faktiskt bra, dock harjag märkt eller rättare sagt han har kommit på att han kan

dra järnet med mig även om jag numera satt på martingal så nu har jag efter lite påtryckning

ruckat på mina egna principer, dock inte helt villigt.


Körde ett pass i ridhuset på Ferrarin igår och säger bara wow vilken skillnad på häst,

nu kan jag verkligen lägga på tryck med skänklarna och ändå hålla ihop honom UTAN att för den

delen hålla mkt eller hårt i tyglarna utan få den där mjuka kontakten med hans mun som jag hela tiden

söker efter men som inte alltid infinner sig.


Gick som en klocka hela passet och när han gör de är ridkänslan fenomenal!


 


Ska se om jag lyckas rigga mobilen för att filma lite kort, jag behöver själv se om

de ser lika bra ut som de faktiskt känns (ibland gör de ju faktiskt INTE de, konstigt nog!)


Idag ett nytt pass och vi jobbar vidare med att stärka den mer samlade galoppen och få

honom med mig hela tiden på de mindre volterna och såklart de eviga tjatandet om

tempoväxlinga roch övergångar i förbannelse.

Av Emelie - 25 mars 2015 22:12

 Sjukt snygg häst och rör sig helt fantastiskt och hoppa kommer han göra ännu bättre ju

starkare han kommer bli.


Nu hoppas jag verkligen att fölis får ärva lite av pappans gång och hopp


https://youtu.be/UBF2gsN3f3E


Red Hot Chillis gångarter kan man se på denna filmen länkad nedan


https://youtu.be/9auKe6YWHQU



Av Emelie - 25 mars 2015 07:10

Blev lite trim för Candy på utebanan i måndags och lite bomarbete vilket hon gjorde bra. Hänger ngt i vänster hand men de försöker jag jobba bort.

Körde lite övergångar och tempoväxlingar med henne vilket hon oxå gör bra, men krävs lite mer jobb för att få henne stadig i övergångarna o tempoväxlingarna, men hon är bara unghäst och har hela livet framför mig.


Igår var de hoppträning på bortaplan som gällde, gick lätt att lasta men att stå still och lugnt när jag kör får vi jobba vidare med men jag kan ju inget göra mer än att lasta henne och köra en runda för att få henne vänja sig och lugna sig.


Hoppträningen gick helt strålande, får jag bara igång henne innan och efter hindrena så hon inte lägger sig i den "bekväma galoppen" så är hon väldigt lätt att reglera och rida an på hinder.


Svåra kombinationer och ridvägar fixade hon lätt som en plätt och hon bollar över hindrena med lagom marginal utan att förhoppa sig och med bra rund rygg, vad mer kan man begära???? 


När tränaren sen dessutom säger att man har en riktigt riktigt duktig häst som klarar detta så bra och lätt och BARA är fyra år, ja då blir man allt lite extra glad och stolt över sin lilla fuxafräs.


Nu är vi på G! 

 

Av Emelie - 24 mars 2015 13:51

Min röda Ferrari har i dagarna två fått sig ett rejält pass i ridhuset, lite protester när vi kommer till galoppen och jag ber om samling och när jag vill ställa honom.

men de är bara o älta, och trimma tills de sitter där.

Annars mkt nöjd med honom dock märks de att jag bytt foder till honom då han har ska vi säga "fått ännu lite lite mer fart och energi" men men jag är ju van om inget annat.


 

Imorgon tänkte jag vi skulle äntra utebanan och får se om de blir lite hoppning el om jag trimmar honom lite ute nu efter ngr dagar inramat i ridhuset.

Återstår att se vilket jag känner för.

Av Emelie - 22 mars 2015 14:36

Lilla fuxafräs gjorde en kanonbra hoppträning i onsdags, återigen bara chockar hon en med att visa hur lätt och duktig hon är.


Nu ska jag bara lita på att hon faktiskt alltid klarar hindrena (när de blir lite högre) jag tycker hon är väldigt liten att rida och tar lite mark och de gör att jag gärna vill gå på henne lite när hindrena höjs för jag får känslan att hon annars ska hamna mitt i, och självklart fick jag bannor av tränaren och visst hon hoppar och klarar de även om jag inte "jagar" på henne emellan el mot hindrena. Så is i magen även på henne för hon bollar över lugnt och fint.


Hon är ju en tacksam häst, överhoppar sig inte, sticker inte innan el efter, hon hoppar de man styr på och på avståndet man lägger henne på och gör de så ett väldigt okomplicerat sätt i princip alla ggr.

Nu ska vi bara få nerverna lite mer på "lagom nivå" och få henne fokuserad. Har därav väl att ta med henne på Hillens plats på hopp träningen på tisdag för att miljöträna henne lite inför vår riktiga tävlingsdebut i Ballingslöv den 4 april, där jag tänkte låta henne hoppa 80 och 90.


Trimmat på utebanan har vi gjort i två dagar men igår blev de lite flåsträning på järnvägen. Var ute o galopperade i skymningen men jag märkte hon har allt rätt bra kondition trots allt. För de var inte mkt hon flåsade trots att hon fick galoppera på i rätt bra tempo en längre sträcka och efter en kort nedvarvning var hon snabbt med på noterna om galopp igen. 


Idag har hon en vilodag och imorgon blir de åter lite trim inför hoppträningen på tisdag.


 

Av Emelie - 19 mars 2015 16:50

Jag är så lycklig de har varit ett par hektiska dagar med mkt att stå i så jag sluppit fundera och grunna på vad återbesöket idag skulle resultera i, ja ni vet själva den där känslan där man pendlar mellan hopp och sen "inställningen där man är beredd på att få dåliga nyheter"


Tro de eller ej men jag har idag lastat lilla Spindelben helt själv, han gick snällt med mig in båda gångerna även om han var ganska drogad när vi skulle hem. Stått förvånansvärt still i släpen även om han gnäggat mellan varven men vad gör de??  Tror minsann han ah lättare än fuxafräs att lasta o köra själv.


Röntgen idag visade en liten förändring på skelettet mellan de två lederna men inget som kommer påverka honom nu el i framtiden. På ultraljudet såg man han hade en liten galla i nedre leden vilket han även blev behandlad för med kortison idag, han har även varit svullen rakt över carpus men den svullnaden var bara ytlig. Hurvida den kommer bli bestående el lägga sig med tiden återstår att se men för mig spelar de absolut INGEN roll då de inte påverkar honom utan är mer ett skönhetsfel.


Lycklig är nog bara förnamnet, otrolig tacksam att de blev så bra som de blev.


 


Även hans senskada läker som den ska, är torr och fin över skadade området.

Presentation


En skvatt galen -84 som har en förkärlek till fullbloden och mina vildingar till barn födda -08 och -11 är mitt ALLT.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Sök i bloggen

Hästar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Senaste inläggen

Länkar

GÄSTBOK

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards